Novinky

Zemřel závodník a kaskadér Ken Block

Včera, 2. ledna 2023, opustila svět rychlých kol bez přehánění jedna z největších současných legend. Nevyhrál žádný šampionát, přesto ho znají asi všichni – Ken Block. Americký závodník a sportovec zemřel v 55 letech při „nehodě na sněžném skútru“ ve Wasatch County v Utahu. Podle zprávy tamního šerifa jel Block po strmém svahu, skútr se převrátil a spadl na něj, jezdec svým zraněním na místě podlehl. To nám ten rok nezačíná moc slavně…

Ken Block svázal část své kariéry se Subaru, v letech 2005-2008 jezdil s WRX STI, proslavila ho ale až adrenalinová videa Gymkhana, na kterých vyrostla celá generace automobilových nadšenců. Dvakrát v nich jezdil právě se Subaru WRX STI. Kromě rallye ale působil i v rallycrossu a má za sebou i řadu kaskadérských kousků. Jeho aktivity jej několikrát dostaly do nemocnice, teď už se k němu ale štěstí obrátilo zády. Ale je jasné, že se bavil až do poslední chvíle, jakou lepší smrt si přát?

9 komentářů: „Zemřel závodník a kaskadér Ken Block

  • Co víc si přát? Já bych se radši bavil o nějaký ten pátek dýl. Kdyby mi bylo 25, tak bych možná 55 viděl jako mlhavou, velmi vzdálenou budoucnost, ale dnes mi to teda přijde dost nepříjemně blízko:-)

    • Zdá se, že receptem na dlouhověkost je nelyžovat a nejezdit na sněžném skútru, tak bacha na to. 😉

      • King: Šumák jezdil kdesi mimo sjezdovku, takovej magor už nejsem:-) Sněžný skútr mě láká, je to masakr, ale dobrý pocit jsem z toho místy neměl, trefit něco na poli ve 100 km-h, asi bych měl taky po náladě… Nicméně jsem se s tím nezkoušel vyšplhat někam do stráně a nevím, jestli by mě taková blbost napadla, u něj jako v podstatě profíka mě to trochu překvapilo. Stačí se podívat na tytrubku a tam je různých videí hlavně aut a čtyřkolek, co jezdí do brutálních kopců a pak padají, hromada.

    • blbe se muzes zabit jak v 25ti tak v 55. Nechapu moc co tu pises.

      • bitkar: to vidím, že nechápeš, ale nebrání ti to komentovat 🙂

        • neni nad to se pokouset bejt vipnej, kdyz nekdo umre

          • Hezkej diskusní faul, kde si myslíš, že jsi, v mateřince? 🙂 Denně zemře cca 170k lidí, mám teda začít držet smutek a už si nesmím dělat nikdy z ničeho srandu, ani z toho, když někdo plácá blbosti?:-)

  • R.I.P. KEN BLOCK
    byl to kruťák !

  • nemohl jsem tomu ani uverit… chudaci jeho deti…

Komentáře nejsou povoleny.