Novinky

Toyota Camry: exponát ze SEMA je na prodej. Za zlomek výrobní ceny.

Toyota v roce 2017 na tuningové výstavě SEMA představila mimo jiné i upravený sedan Camry, na jejímž vzniku se podílel moderátor amerického Top Gearu Rutledge Wood. Jedná se o Camry MY2018, která byla inspirována leteckým průmyslem a o realizaci projektu se postarala firma Real Time Automotive Solutions.

Výrazná modrá barva „Blurple“ kontrastuje s černými doplňky a střechou. Bodykit tvoří novým nárazník, nástavce prahů, zadním nárazník s difuzorem a křidélko na víku kufru. Některé jsou z karbonu, další vznikly pomocí 3D tisku. Doplňují je výrazně vytažené blatníky, v nichž se tísní 20″ kola Rotiform s lakem „Rose Gold“, obutá do pneumatik Continental ExtremeContact. Mezi paprsky jsou vidět sportovní brzdy Wilwood se zelenými třmeny.

Interiér byl přečalouněn do světle hnědé kůže, na volantu jí dělá společnost karbon a o ozvučení se stará audiosystém Focal s obrovským subwooferem v kufru. S výkonem motoru V6 3,5 l se nehýbalo, má stále 305 koní a 362 Nm, o lepší zvuk se postará pouze nový výfuk, lepší chování na silnici však zajistí sportovní podvozek Megan Racing. Pořízení auta a jeho úprava do této podoby prý přišla na více než 100 tisíc dolarů, na eBay je však auto v nabídce za 39 tisíc dolarů, přičemž jde de facto o nový vůz, má najeto jen 2700 mil. Nebo můžete zkusit štěstí v klasické aukci, aktuální výše příhozu činí 34 999 dolarů.