Novinky

Mitsubishi Outlander: edice ke 40. výročí. S dvouletým zpožděním…

Americké zastoupení Mitsubishi patří k tomu nevelkému množství firem, jejichž zaměstnanci nemusí vůbec chodit do práce, pokud nechtějí. A vypadá to, že tento liberální přístup už nese své ovoce. 😀 Mitsubishi totiž teď v USA představilo speciální edici modelu Outlander, které oslavuje 40 let působení Tří diamantů v Americe. Jenže automobilka začala působit ve Státech v roce 1981, kdy byla založena společnost Mitsubishi Motor Sales of America a začala působit prostřednictvím dealerské sítě, tvořené 70 partnery.

Čtyřicet let tedy Mitsubishi mělo v USA v roce 2021, nikoli 2023. Zajímavé také je, že se automobily Mitsubishi daly koupit i před rokem 1981, nesly však loga amerických značek Dodge a Plymouth, protože mateřský Chrysler a Mitsubishi měly podepsánu dohodu o spolupráci, ale to jen tak pro doplnění, na výše uvedeném faux-pas to nic nemění. 😉

Tak věřím, že jste se také docela pobavili, pojďme se ale ještě podívat na ten Outlander 40th Anniversary Edition. Vychází z verze SEL Premium, nese loga edice a karoserie je lakována v barvě Black Diamond s kontrastní bronzovou střechou. Crossover dále dostal podsvícené prahové lišty a ozdobné imitace ochran spodku. Interiér je čalouněn černou a oranžovou semi-aniline kůží v kombinaci s oranžovým prošíváním a standardem je mimo jiné panoramatická střecha a audiosystém Bose s 10 reproduktory. K pohonu limitky slouží atmosférický čtyřválec 2,5 l se 184 k a 245 Nm zkombinovaný s CVT, ale dá se koupit i s 251k plug-in hybridním systémem, disponujícím 450 Nm.