Novinky

Letité Mitsubishi Minicab MiEV se vrátí! Po tříleté pauze…

Elektromobil Mitsubishi MiEV s kei karoserií všichni známe, protože se prodával i v Evropě a to dokonce i jako Peugeot iOn a Citroën C-Zero. V Japonsku měl ale technicky spřízněného příbuzného, jenž s ním sdílel elektrický pohonný systém – kei dodávku Minicab MiEV. Ta se začala prodávat koncem roku 2011 a v nabídce Tři diamantů zůstala na JDM překvapivě dlouho – až do roku 2021. Ale ani teď, téměř 12 let od zahájení prodeje, ještě neřekla poslední slovo.

Mitsubishi Minicab MiEV nyní představilo na výstavě Indonesia International Motor Show a to nikoli z nostalgie. V roce 2024 se totiž vrátí na výrobní linku, ale ne v Japonsku, ale právě v Indonésii. Vyrábět jej bude továrna Mitsubishi Motors Krama Yudha, ovšem pozor! Nepůjde o „výplach“ staré techniky pro chudé trhy v ASEAN regionu. Tedy možná se objeví v prodeji i v Indonésii nebo Thajsku, ale primárně se bude vyvážet zpátky do Japonska!

Japonci prý projevují „zvýšený zájem o BEV“ a Mitsubishi toho chce využít. A je si jisté úspěchem, technicky totiž bude naprosto identické, jako první verze z roku 2011 – stále bude mít výkon necelých 41 k, točivý moment 196 Nm a 16kWh akumulátor s dojezdem 133 km. Jediným rozdílem bude přesun baterií z prostoru pod zavazadlovým prostorem do podlahy, což zvětší využitelnost a variabilitu vozu a zlepší jízdní vlastnosti.