Novinky

Subaru zase zvažuje pick-up. Vrátí se Brat nebo Baja?

Pick-upy jsou v historii značky Subaru spíš výjimkou a už je to dost dávno, co nějaký mělo, ale zdá se, že by se to mohlo změnit. Plejády jsou prý „otevřeny myšlence na kompaktní pick-up“. Kompaktní? Že by se Subaru chystalo oživit myšlenku modely BRAT a postavilo jej třeba z levorgu? Ne, je potřeba se na věc podívat z jiného úhlu pohledu. Australského. 😉

Informace přichází od protinožců, kteří podobně jako Američané přemýšlí trošku velkoryseji a kompakt je pro ně například Hyundai Santa Cruz nebo Ford Maverick. A právě takovým autům by chtělo Subaru v Austrálii konkurovat, samozřejmě s turbomotorem pod kapotou. Takže by se klidně mohlo stát, že se do nabídky vrátí model Baja na bázi outlanderu. Jestli by se opět jednalo o outlander s ložnou plochou namísto kufru nebo zda by Subaru pro auto navrhlo nové panely na stávající karoserii, by asi hodně záleželo na tom, zda by šlo pouze o specialitu pro Austrálii nebo by se nabízelo i v jiných částech světa. Čím větší případná expanze, tím samozřejmě větší ochota do projektu vrazit peníze. Ale mám pocit, že oplastovaný outlander už by asi proti konkurenci neobstál, takže by bylo nutné výraznější přepracování.

Zatím ale není nic jisté, Subaru je ve fázi průzkumu trhu a zvažování, zaměstnanci prolézají internetová fóra, mluví se zákazníky a zjišťují, jestli by myšlenka „kompaktního“ pick-upu byla dostatečně zajímavá. Tak uvidíme, jak to dopadne.