Novinky

Mazda MX-5 (2026): zprávy o nové generaci

Nová generace roadsteru Mazda MX-5 byla doposud velkou neznámou, automobilka doposud prozradila pouze, že k pohonu už bude sloužit hybrid, i když téměř jistě pouze 48V mild hybrid se startér/generátorem a dvoulitrovým benziňákem. Není to tak dávno, co Mazda možná ukázala design novinky, nebo minimálně jednu ze zvažovaných možností a nyní se objevily další informace přímo z Japonska, tak se na ně pojďme podívat.

Nová Mazda MX-5 by se měla představit až v roce 2025 jako vůz modelového roku 2026 a bude mít po vzoru CX-60 prémiovější ambice. To přinese nejen kvalitnější materiály v interiéru, klientela aut této třídy se nerada tísní a už vůbec není zvědavá na absenci tak základní věci, jako je odkládací přihrádka. Takže pátá generace zase povyroste a bude mít prostornější kabinu. A samozřejmě bude těžší… Máme očekávat zase o něco více výkonu a samozřejmě i vyšší cenovku.

Je to jen má spekulace, ale Vision Study Model naznačuje, že se u MX-5 můžeme kromě roadsteru těšit opět i na další karosářskou verzi a klidně by se mohlo stát, že tentokrát půjde o skutečné kupé.