Novinky

Vision Study Concept: bude mít Mazda konečně (zase) kupé?

Mazda ukázala velice zajímavé sportovní auto. Říká mu Vision Study Concept a je to …kupé! Nad koncepty gétéčkových kupé Mazdy RX-Vision a Vision Coupe slintáme už od roku 2015 a de facto doteď, i když už víme, že takovéhle kupé Mazda vyrábět nebude, protože zavrhla i novou generaci sedanu Mazda6, z něhož by vycházelo.

Ale roky utíkají a teď tady máme teaser dalšího projektu kupé s označením Vision Study Concept. Auto se mihlo ve videoprojekci presidenta Mazdy Akiry Marumota, když objasňoval plány Mazdy do dalších let (o těch jindy 😉 ) a …a nevíme o něm vůbec nic. Je však jasně vidět, že jde o poměrně malé auto, tedy žádné pokračování předešlé RX-linie konceptů. Ba co víc, široký úsměv a povědomý design zadních svítilen naznačují, že se pravděpodobně díváme na první nástřel designu nové generace roadsteru Mazda MX-5 (NE). A co ta karoserie kupé? Možná jen chyták pro (nepříliš bystré) fanoušky značky, ale kdo ví – třeba se Mazda konečně rozhoupá a nabídne poprvé v historii k roadsteru i sporťák s pevnou střechou. Na trhu by pro něj mohlo být místo, pokud Subaru ze spolupráce s Toyotou opravdu vycouvá.

2 komentáře: „Vision Study Concept: bude mít Mazda konečně (zase) kupé?

  • Jako koncept Miaty famózní, kdy má vlastně NE přijít? Tohle vypadá, že by mohla už 2024, s designem jsou nejspíš už hodně daleko. K tomu technicky už mají v mainstreamu „hotovo“ (CX-XX jsou hotové, pohony taky), takže se můžou soustředit na to, udělat z toho něco zajímavého pro Miatu (vždy měla jen motory z obyč aut a nečekám, že by to zrovna v NE mělo být jinak).

  • Tipuji, že to po vzoru Mazda Vision Coupe bude předobraz nějkého pěkného SUV (možná SUV coupe). :-/

Komentáře nejsou povoleny.