Novinky

Toyota Prius T-Demand: tuning už dává smysl

Upravovat Toyotu Prius bylo doposud naprosto zbytečné. Nehezké auto nezachránily ani sebelepší modifikace a popravdě řečeno se o to tuningové firmy ani nějak moc nesnažily. S příchodem páté generace se však situace dramaticky Změnila Toyota Prius IV je naopak vlemi povedené auto a modifikace jej posunou ještě o kus dál. Naznačily to už tovární sety od TRD a Modellista a nyní se do ladění pustil nezávislý japonský úpravce T-Demand, jenž samozřejmě nemusí brát žádné ohledy na záměry a potřeby automobilky.

Základní poučka správného tunera: „když chceš zaujmout, udělej černé auto a postav ho na velká kola“. A tady to funguje náramně. Černý prius je tak přikrčený u země díky stavitelnému vzduchovému podvozku, že si to vyžádalo nová ramena zavěšení od Pro Arm a tlumiče Pro Damper. Kola jsou tak veliká, že mají co dělat, aby se vůbec vešla do blatníků a aby se to povedlo, mají na obou nápravách dost velké odklony. A to jsem v případě té zadní fakt hodně diplomatický. 😉 Ale spousta Japonců má tento styl ráda, tak proč jim to nedopřát.

Pohled na přikrčené auto s vyvrácenými koly vás asi zaujme natolik, že si ani nevšimnete, že se tenhle tuning obešel bez jakéhokoli bodykitu, fotky bílého exempláře nakonec odhalí pouze decentní nástavce blatníků. Asi každé sériové auto by mohlo mít lepší brzdy, než ty od výrobce, takže poslední modifikace směřuje právě tam. Vpředu mají kotouče průměr 380 mm, vzadu 350 mm a zakusují se do nich šestipístkové třmeny.

4 komentáře: „Toyota Prius T-Demand: tuning už dává smysl

  • ten design je povedenej… mohl by to nekdo swapnout na Kcko nebo Jcko 🙂 nebo neco jinyho.

  • Mě by zase zajímalo, kolik by stál u nás ten nový Prius, ale ne plug-in….
    Nechápu proč se v Evropě začal prodávat pouze v plug-in verzi.

  • Kdybychom se drželi rozdílu v USA, tak to bude necelý mega – obyč Prius je tam levnější o cca 15% než PHEV. Proč to tady nechtějí těžko říct, faktorů může být spousta.

    • Chtějí zase udělat z Priusu imidžovku, podle mě.

Komentáře nejsou povoleny.