Novinky

Mitsubishi Xforce: nástupce ASX oficiálně

Mitsubishi v červenci představilo design v té době bezejmenného crossoveru, rozměrově patřícího na horní okraj kategorie malých vozů. Ten na trzích ve většině regionů, kde Tři diamanty působí, už letos nahradí typ ASX. Tento model s rozměry 4390 x 1810 x 1660 mm už má i jméno – říkají mu Mitsubishi Xforce, což určitě nemá žádnou souvislost s partičkou superhrdinských loserů vytvořených Deadpoolem. 😉 Velmi povedený design už jsme viděli, tak se teď můžeme pustit do dalších podrobností – třeba designu interiéru. 😉 Ten vidíme poprvé a k mému příjemnému překvapení se od konceptu také liší pouze v detailech – a to v takových, kdy dostala přece jen přednost praktičnost před vzhledem – teď je řeč o středovém panelu a voliči automatu. Kabině dominuje 12,3″ dotykový displej, opticky propojený s 8″ obrazovkou v kapličce. Dříve avizované audio Dynamic Sound Yamaha Premium má osm reproduktorů.

Dnes už poměrně vzácná je zadní lavice dělená v poměrech 40:20:40, což zajímavým způsobem zlepší vyariabilitu zavazadlového prostoru, ale pro pět lidí (ani Indonésanů) to nebude. K pohonu crossoveru slouží výhradně atmosférická patnáctistovka se skromným výkonem 105 koní a točivým momentem 141 Nm, spárovaná s variátorem a výhradně pohonem předních kol. I přesto se majitelé nemusí bát špatných silnic nebo i jejich opuštění, se světlostí 222 mm (při použití 18″ kol) projede Mitsubishi Xforce kdeco a absenci AWD trošku vykompenzují jízdní režimy Normal, Gravel, Mud a Wet, které vylepšují trakci předních kol. Ne, že by na tom asi nějak extra záleželo, ale crossover má nájezdový úhel 21 stupňů a výjezdový 35 stupňů.

Mitsubishi bude xforce prodávat nejen v ASEAN regionu, ale také v Africe, Latinské Americe a na Blízkém východě. Nám holt bude muset stačit renault