Novinky

Mazda2 (2024): facelift pro sedan

Věřte nebo ne, ale stále jsou země, kde je Mazda2 ještě stále Mazda. 🙂 Na JDM a dalších asijských trzích hirošimská automobilka stále drží v nabídce svou vlastní dvojku, jíž letos v lednu po téměř devíti letech modernizovala (už podruhé). Změny se však týkaly pouze hatchbacku, nyní přichází čas také na facelift sedanu.

Mazda2 Sedan má modifikovanou příď, identickou s pětidveřákem a nabízí také stejné možnosti individualizace včetně plné masky chladiče (New Wave Design) v různých barevných variantách nebo provedení Sport s černými voštinami a dalšími doplňky karoserie. K dispozici jsou také dva nové designy 15- a 16palcových kol, a odstíny laku Aero Gray a Air Stream Blue, které také už známe z hatchbacku. Se zadní částí si však designéři už moc hlavu nelámali, zůstala stejná jako u modernizace z roku 2019, která se mimochodem oproti té původní z roku 2014 také moc nezměnila.

V Thajsku, kde Mazda2 Sedan debutovala, se tento subkompaktní model nabízí buď s atmosférickou benzinovou třináctistovkou s výkonem 93 k nebo s naftovou patnáctistovkou s výkonem 105 koní, v obou případech výhradně s šestistupňovým automatem.