Novinky

Toyota Sienna Remix: mobilní diskotéka s 60 reproduktory

Byly doby, kdy se různé koncepty vystavovaly na četných autosalonech. Teď už autosalony téměř přestaly existovat a když se náhodou nějaký koná, polovina renomovaných značek ho ignoruje. Tak když nějaká automobilka vytvoří studii, často si ji můžeme prohlédnout jen na fotkách. A to je zrovna v případě této kreace velká škoda. Ne, že by to byla nějaká pastva pro oko – má jen 22″ kola Vossen – ale pro ucho by mohla. Texaský úpravce Complete Customs pro Toyotu změnil siennu v mobilní DJ stage s 60 reproduktory.

Dvanáctikanálový audiosystém o výkonu 25 kW(!) se skládá ze 4 subwooferů o průměru 12″, 36 středových a 14 výškových reproduktorů, které zásobuje 16 zesilovačů. Ovládá se dvanáctikanálovým mixážním pultem. Toyota konceptu přidala spoustu odhlučňovacích materiálů a tužší pružiny, což byla asi nutnost, světlost byla navíc zvýšena o dva palce (cca 50 mm) a nesmí chybět soustava LED pro dynamické podsvícení. Výklopná záď byla nahrazena do stran otvíratelnými dveřmi, střešní panel lze odklopit a vzhůru vytáhnout pracoviště DJ.

Takové audio už by zaměstnalo slušný agregát, proto má sienna místo něj šest 56V Li-Ion akumulátorů, které lze nabíjet dvěma standardními americkými 110V zástrčkami. A jaká by to byla diskotéka bez videoklipů, ty však pojedou jen na malé 43″ televizi.