Novinky

Suzuki Jimny Twisted: turbo a kůže

Suzuki Jimny ani po letech neztrácí na atraktivitě, ale proč si nedopřát něco extra? V případě britského úpravce Twisted Automotive je tím extra opravdu luxusně zpracovaná kabina a spousta výkonu navíc. Twisted Jimny v dvoumístné užitkové verzi (jiná se v Evropě nenabízí) totiž dostal moc pěkné dvoubarevné kožené čalounění s kontrastními švy, které pokrývá nejen sedadla, ale i výplně dveří, volant, řadicí páku a části palubní desky. Vše od spodní hrany oken nahoru je navíc potaženo černou alcantarou. A pokračujeme dále: z jiného materiálu jsou i ovladače ventilacet, původní infotainment nahradila modernější jednotka od Alpine a o ozvučení se stará speciálně navržený audiosystém. Pro japonskou značku typická laciná kabina se tak posunula na úplně jinou úroveň.

To jsou ty na první pohled viditelné změny. Zvenku si nelze nevšimnout zvýšení světlosti o 25 mm, nových 16″ kol s terénním obutím BFGoodrich, zatmavených světlometů a svítilen a volitelných polepů. Na střeše je instalována zahrádka s LED rampou, na spodku zase dodatečné ochrany. Co už na první pohled vidět není – pod kapotu se nastěhovalo turbodmychadlo, které z původně 105k patnáctistovky dostalo velmi zajímavých 167 koní. Twisted modifikaci říká Stage 1, což naznačuje, že se chystá ještě něco výživnějšího.

Paráda, co říkáte? Máte zájem? Není problém, Twisted Automotive začne od října stavět auta pro první zákazníky, kteří však zaplatí nejméně 49 500 liber, tedy v přepočtu 1,4 milionu korun – bez daně. Nabídne ale také dodatečnou úpravu zákaznických off-roadů Jimny.