Novinky

Infiniti Vision Qe: první EV je… sportovní fastback!

Infiniti představilo koncept Vision Qe, jenž předznamenává příchod prvního elektromobilu značky a oproti všem předpokladům se nejedná o SUV nebo crossover, není to dokonce ani sedan, ale fastback, což je opravdu velmi sympatické rozhodnutí. Auto má ostrou příď a hranu na zádi, jinak má však velmi oblé, fluidní tvary karoserie s nízkou linií bočního prosklení. Trošku mě vyděsila „maska“ na přídi, částečně připomínající ledviny od BMW. Tedy ani ne tak motiv samotný, jako jeho rozměry. 😉 Potěšily proporce profilu auta, kromě toho, že trošku evokuje poslední modely od Porsche, má pěkně vpředu umístěnou přední nápravu, trošku jsem se bál, že to nová platforma, koncipovaná primárně pro předokolky, avšak s pohonem obou náprav, neumožní.

Infiniti slibuje, že to bude „performance model“ se „okouzlujícím elektrickým pohonem“. Automobilka zatím neprozradila, kdy má auto na bázi tohoto konceptu přijít na trh, ale po něm přijde ještě elektrické SUV.

Jeden myslel na “Infiniti Vision Qe: první EV je… sportovní fastback!

  • Vypadá to super, i když zaprvé je škoda, že to nebude normální auto a za druhé zboku je to až moc Panamera. Nicméně celkově se to povedlo a jsem zvědav na něco bližšího produkci plus je paráda, že to není jen další z řady crossoverů, jako to dělají všichni ostatní.

Komentáře nejsou povoleny.