Novinky

Toyota v roce 2024 představí nové generace dvou klíčových modelů

Co se představování nových modelů týče, automobilky si dávají dobrý pozor, aby v jednom roce neuvedli na trh více než jednu novou generaci důležitého modelu. Obměna totiž přináší spoustu problémů. O starý model už v době, kdy je znám nový, není velký zájem a náběh novinky je pomalejší, což znamená, že se v tomto období propadají prodeje a tedy i příjmy. Ale u Toyoty se to příští rok sejde tak, že bude koncem roku představena a na některých trzích rovnou uvedena do prodeje nová generace Toyoty RAV4 a Toyoty Camry.

Toyotě RAV4 končí příští rok pravidelný pětiletý cyklus (fakt to uteklo), zatímco camry si jej trošku natáhla a napřesrok oslaví už sedmé narozeniny. Ale proč spěchat, když ji v šestém roce koupilo jen v USA 295 tisíc lidí, což z ní dělá stále 5. nejprodávanější vůz na tamním trhu?(!). RAVka je mimochodem o příčku před ní s téměř 400 tisíci exempláři, ale hlavně je už pár let nejprodávanějším SUV na světě a těsně druhá za corollou co se pozice nejprodávanějšího auta značky týče.

Dobře informované zákulisní zdroje u obou aut předpovídají jen „malou“ novou generaci, auta si ponechají své stávající platformy, převodovky i motory, takže změny budou hlavně vizuální. Spekuluje se, že nová camry bude mít design, inspirovaný mutantem Crown, jenž v roli topmodelu vystřídal důstojný sedan Avalon. Možnou podobu Camry MY2025 ukazují rendery z ruského kolesa, těžko ale v tuto chvíli posoudit přesnost odhadu. Co se RAV4 týče, zatím se o designu nic neví, ale vzhledem k současnému úspěchu modelu a designu poslední novinky značky předpokládám, že půjde pouze o lehkou evoluci současného stylu.

2 komentáře: „Toyota v roce 2024 představí nové generace dvou klíčových modelů

  • Ví se už něco bližšího o nové Toyotě C-hr Prologue?

    • Zatím ne, je ještě moc brzo. 😉

Komentáře nejsou povoleny.