Novinky

Honda Prelude se vrátila!

Pár měsíců napětí, jaké že sportovní auto nám Honda nadělí ke svým 75 narozeninám, je vyřešeno. Nebude to (pro mě tedy bohužel) S2000, ale Prelude! Honda ji před pár hodinami představila ve formě prototypu na Japan Mobility Show a rozhodně to není žádná futuristická fantasmagorie, ale hotový, do výroby připravený design. Honda Prelude 6. odolala pokušení designově navazovat na některou z minulých generací, ale to jí nebrání být opravdu krásným kupé. Jediné, co mi trochu vadí, je propojení světlometů úzkou linkou, jakou dnes používá u svých modelů Toyota, ale to jsou věci, na které si v době, kdy každý používá uzoučké LED světlomety a auta nepotřebují masky chladiče, budeme muset zvyknout. Jinak se ale stylově hodí k Civicu 11G, což oceňuji. Škoda, že není k dispozici fotografie čistě z profilu, ale časem se určitě ještě nějaké objeví.

Samozřejmě už to padlo několikrát, Prelude Mk. 6 bude elektrická, Honda však zatím žádné podrobnosti neprozradila. Slibuje pouze, že auto bude „sportovní model, přinášející radost z řízení“ a „poskytující neobyčejné vzrušení, které jste předtím nikdy necítili“. 😉 Vývoj auta stále běží a do prodeje se dostane zřejmě v průběhu příštího roku.

6 komentářů: „Honda Prelude se vrátila!

  • Stylem nápisu Prelude a kulatostí navazuje na 4G. Bude poháněný předek, nebo zadek?

  • Hmm, úplně nadšený na první dobrou nejsem, nějak je to slátanina všeho a ničeho, každopádně to ale není Honda, Civika v tom nevidím vůbec.

    To „neobyčejné vzrušení, které jste předtím nikdy necítili“ ale chápu, akorát to není nic specifického pro Hondu, ale týká se každého uhláku. Typicky přichází v situaci, kdy se dojezd blíží nule a nejbližší nabíječka je daleko, případně je sice blízko, ale tiká čas např. pro včasný příjezd na jednání. Pak přichází různé nepoznané „vzrušení“, které je uživateli normálního auta neznámé:-) Chápu, že do propagačních materiálů je nutné to napsat tak, jako by to vzrušení mělo být příjemné a nelze tam napsat pravdu:-)

    • Nějak nevím, čeho by to měla být slátanina, ale je fakt, že ten čumák s Priusu nejsem schopný pochopit. Asi pomsta za C-HR. 😀
      Ad Civic – neříkám, že v tom vidím civic, ale že se k sobě budou stylově hodit, na rozdíl od Jazzu, HR-V a CR-V.

  • Když jsem viděl fotky poprvé, tak silueta RC-Z/Alpine/jedničkovej Cayman, zadek s tím proužkem Porsche, předek Toyota Prius/Crown… jen Honda nikde. Plus jsem hodně zvědav na živé setkání nebo aspoň fotku z boku, protože na té z profilu to vypadá, že je to šíleně vysoké, moc masa nad předním kolem. Takové kupé-SUV, trochu jako Porsche 959 pro Dakar.

    Na to, jak měla Honda některé koncepty hezké mě tohle prostě přijde tuctovka, navíc bez jakékoliv vizuální příslušnosti ke značce, což mi na více-méně production-ready auto přijde divné.

    • To sky:Přesně tak, jenom ta Honda nikde…Preludy byly vždycky vyjímečný auta oproti konkurenci a tohle mi tak nepřipadá. Alespoň zezadu se to dá… No jak jsi psal já v tom vidím Alpine kvůli tomu, že je to prostě kulaté kupé a asi chtěli navázat na generaci 1994, která jako jediná kulatá byla. No musím to vstřebat a spíš se smířit s realitou.

Komentáře nejsou povoleny.