Novinky

Lexus RC F: edice Enthusiast a Emotional Touring

Kupé Lexus RC nedávno oslavilo devět let od zahájení výroby, takže už poněkud přesluhuje, ale Toyota si asi myslí, že je lepší nabízet staré sportovní auto než žádné. Teď se navíc rozhodla povzbudit na domácím trhu zájem dvěma speciálními edicemi Enthusiast a Emotional Touring. Limitky Japonci milují, takže o odbyt dvakrát pětadvaceti kusů asi bude postaráno (Lexus počítá, že se mezi zájemci losovat), my se alespoň můžeme podívat, jestli jim je co závidět. 😉

Základem je RC F se sadou Performance Package, přičemž Enthusiast přidává velké zadní karbonové křídlo a ponechává karbonovou kapotu bez laku, Emotional Touring má kapotu v barvě karoserie a menší křidélko z uhlíkového kompozitu. Na krytu motoru a opěrkách dveří je nápis Specially Assembled by Lexus a dveře promítají na asfalt LED logo F. Enthusiast lze mít v barvách karoserie Nova Glass Flake, Sonic Chrome, Graphite Black Glass Flake a Titanium Carbide Gray, Emotional Touring pouze v té posledně jmenované. Interiér je čalouněn kombinací kůže a alcantary a černou barvu doplňují části v modré.

A to by bylo všechno, kdyby si Lexus nepohrál s motorem… Teď jste určitě zbystřili, ale není to zase tak horké, i když sympatické, u takového dinosaura. 😉 Inženýři se zaměřili na chod atmosférického V8, došlo k „preciznímu sladění hmot pohyblivých částí“, čímž bylo dosaženo „hladkého pocitu z otáčení a emotivního zvuku motoru“. Diferenciál se zvýšenou svorností byl navíc přenastaven pro lepší odezvu při zrychlení i zpomalení. Cena obou variant činí kulaťoučkých 15 milionů jenů, tedy 2, 25 milionu korun.