Novinky

Honda NSX: replika supersportu z Accordu

Co si budeme povídat – každý fanda do aut by chtěl vlastnit superauto. Ale těšit se z nich může jen málokdo, takže jedinou možností, jak se tomu alespoň trochu přiblížit, je postavit si repliku. Ty většinou vypadají podivně až komicky, ale jsou i výjimky – jako třeba tahle z Indonésie, jejíž fotky se teď toulají po netu, protože se nabízela na facebookovém Marketplace v přepočtu za 480 tisíc korun. Není o ní nic známo, kromě toho, že je postavena na Hondě Accord z roku 2005.

Předpokládám, že dárcem techniky byl konkrétně Accord Coupe, jehož rám karoserie šel využít bez složitých úprav a pod kapotou tím pádem může být atmosférický motor V6 3,0 l v kombinaci s automatickou převodovkou. A to není jako základ pro auto, připomínající NSX, vůbec špatné. Všechny díly karoserie, ale i světlomety a svítilny byly vyrobeny ručně a přestože určitě nehrozí, že by si kvůli odlišným proporcím profilu i vyšší přídi s většími světlomety někdo toto kupé spletl s NSX, je to až překvapivě hezké auto v NSX stylu a kdyby Honda byla Audi, které svá auta víceméně klonuje a mění jen velikost, klidně takhle mohl vypadat skutečný Accord Coupe. 😉

Na fotkách je „NSX“ ve společnosti dalších rozpracovaných replik avantadoru a (zřejmě) cullinanu, vypadá to tedy, že dotyčný tvůrce má s tvorbou replik bohaté zkušenosti.