Novinky

Honda obnovila registraci jména Prelude. Jaké auto ho dostane?

Modely Prelude bylo svého času u Hondy nejprestižnější sportovní vozy, gétéčková kupé se prodávala v pěti generacích dlouhých 23 let, což je také nejdelší časový úsek, po jaký tato značka vydržela kontinuálně a smysluplně vyrábět nějaké sportovní auto. ba co víc, byla nositeli řady technických inovací, jako třeba aktivního řízení všech čtyř kol 4WS nebo aktivního přenosu točivého momentu ATTS. Ale i preludky se staly na počátku milénia obětí nezájmu (hlavně Američanů) o vozy kupé a Honda dokonce po nějaké době přestala platit za registraci jména, což kupodivu není nic výjimečného – a občas se to nevyplatí.

Jenže Hondy Prelude se na silnice po více než dvou desetiletích vrátí! A kupodivu ne jako crossovery, jak je dnes u ikonických jmen modelů tak populární. 😉 Honda registraci obnovila 15. srpna (v roce, kdy společnost slaví 75 let existence), čímž se potvrdila loňská informace z japonských médií – a to opět rozvířilo vlnu spekulací. Že by nové sportovní auto s premiérou tak nějak naznačovanou k tomuto výročí, nakonec nebyl elektrický roadster S2000, ale kupé prelude? Samozřejmě také elektrické… 😉 To by mě dost mrzelo ale lepší kupé, než nic.

Jisté však je, že ať už bude avizovaný dárek k narozkám cokoli, bude mít pohon zadních kol a motor vzadu mezi nápravami. Tím pádem by mohlo mít proporce exotického sporťáku jako je NSX. A alespoň odnímatelný střešní „targa“ panel. Psí oči… 😀