Novinky

Toyota Supra GT4 100th Edition Tribute: limitka pro Evropu

Kontroverzní Toyota Supra oslaví příští měsíc páté výročí zahájení výroby a ještě další dva roky má před sebou. Ale ještě předtím, než se rozloučí verzí GRMN určitě zájem povzbudí pár speciálních edic. Nyní tu máme variantu Supra GT4 100th Edition Tribute, která oslavuje, že pobočka Gazoo Racing, TMG, v Kolíně nad Rýnem vyrobila stý exemplář závodní verze Supra GT4/GT4 Evo, vznikne proto také ve stokusové sérii, určené pro evropský trh.

Základem Supry GT4 100th Edition Tribute je kupé ve verzi Lightweight s šestiválcem a manuální převodovkou, které je osazeno karbonovými zrcátky, černými brzdovými třmeny a předním splitterem a zadním karbonovým křídlem od specialisty na BMW AC Schnitzer. Podvozek využívá komponenty Bilstein Evo T1 s desetistupňovým nastavením tlumičů a snížením o 35 mm a lehká litá kola Protrack One, obutá do semislicků Yokohama. Motor dostal navrch ještě sportovní výfuk Milltek. Nepřehlédnutelný je outfit supry, výchozí lak Plasma Orange je na většině plochy zakrytý zlato-černými racingovými polepy s označením 100th

Interiér je sériový, s výjimkou plakety na boku palubní desky a nápisu a dekorační liště. V Německu za limitku chtějí €68,900, tedy o 2450 euro více, než za standardní Supru Lightweight, což není zase tak moc.