Novinky

Pilot formule 1 si koupil… staré Subaru Forester!

Asi máte zhruba představu, čím jezdí závodníci formule 1 – to je samé ferrari, lamborghini, porsche, AMG a v hangáru minimálně hondajet. Ale co když nepatříte k těm, kteří si za sezonu vydělali tolik, co všichni obyvatelé středně velkého českého města dohromady? To pak jezdíte v BM… ježíš, už zase. Samozřejmě jsem chtěl říct v aktuální generaci Toyoty Supra a na hraní si pořídíte něco tak bizarního, jako je první generace Subaru Forester. 😀

Řeč je o novozélandském závodníkovi Liamu Lawsonovi z programu talentovaných jezdců Red Bullu, jenž se epizodně (na pět závodů) vloni mihl v kokpitu monopostu Alpha Tauri a pro letošek je náhradním jezdcem týmu. Ten je zjevně slušný automobilový fanda, protože se rozhodl pustit do projektu úpravy velmi stylové záležitosti: japonské specifikace Subaru Forester S/tb z roku 2000. Auto už ve své době zaujalo motorem z Imprezy WRX, mělo tedy 250 koní při 6250/min v kombinaci s pětistupňovým manuálem, roztáčejícím všechna čtyři kola o rozměru 215/60 R16.

A jaké jsou s foresterem plány? Spíše než nějaký velký tuning půjde o restomod, je třeba dát pryč nevhodné díly, které auto dostalo od předchozích majitelů a uvést auto do původního stavu s nějakým tím vylepšením navrch. Něco už proběhlo – auto má nová, větší kola a výrazně snížený sportovní podvozek. Další vývoj můžete sledovat na Liamově YT kanálu, po dokončení půjde auto do dražby a výtěžek zamíří na charitu.