Novinky

Nový Lexus LFA bude 700koňový plug-in hybrid

Lexus už nám dva roky dělá chutě novým supersportem, jenž má být nepřímým nástupcem LFA. Jmenuje se Lexus Electrified Sport a automobilka v souvislosti s ním hovořila o bateriích s pevným elektrolytem, vyvíjenými pro konec této dekády. Ale vypadá to, že realita bude trochu jiná. Japonský Best Car přišel s informací, že nejen že příští LFA nebude elektrické, ale navíc se představí prý už příští rok jako MY2026!

Magazín mimochodem s podobnou zprávou přišel už v roce 2021, takže na tom nejspíš opravdu něco bude. Takže – jaký by tedy Lexus LFA modelového roku 2026 měl být? K pohonu by měl sloužit plug-in hybrid, kde s elektromotorem bude spolupracovat dvěma turby přeplňovaný V8 o objemu 4,0 l a celkový výkon systému má být přes 700 koní. Protože s sebou plug-in neustále vláčí spoustu baterek, důležitá bude lehká konstrukce. Proto bude mít hliníkový podvozek a karbonovou karoserii.

No a pokud jde o ten Lexusem slibovaný elektrický supersport, vypadá to, že plug-in bude v tom samém autě v pravý čas nahrazen čistě elektrickým pohonem se zmíněnými SSB akumulátory. Bestcar také upozorňuje, že se LFA II bude vyrábět jen ve velmi omezeném množství, ale to platilo i o tom předešlém, takže nic šokujícího.