Novinky

Toyota GR Corolla: do prodeje už za rok. Nebude mít tříválec!

Amerika je smutná, že se Toyota rozhodla neprodávat tam ostrý hot-hatch GR Yaris s pohonem všech kol, ale Japonci slíbili, že připraví další sportovní model, jenž se bude prodávat i v Severní Americe (a doufejme, že nejen tam…) Po náročném pátrání a hloubání 😉 vyšlo najevo, že se bude jednat o model, který byste asi logicky očekávali – GR Corolla.

Tato informace nyní začíná nabírat konkrétnějších obrysů poté, co čerstvé informace z Japonska tvrdí, že se sportovní GR Corolla začne (na JDM) prodávat už za rok, tedy v září 2021.

Nepůjde o tak ďábelskou záležitost, jakou je GR Yaris, auto bude cílit na Golf GTI a jeho konkurenty ze středního proudu hot-hatchů, což už zaznělo dříve. Překvapivá je však informace, že by neměl dostat nabušený přeplňovaný tříválec 1,6 l z tohoto modelu, jak se všeobecně předpokládalo (už proto, že vyvíjet takový motor jen pro jeden model nedává ekonomicky úplně smysl). Jenže dost možná kvůli lepšímu průběhu točivého momentu, jenž ocení hlavně zákazníci v Americe, by měla mít GR Corolla přeplňovanou verzi dvoulitrového čtyřválce Dynamic Force s předpokládaným výkonem do 250 koní. Ale je to vše zatím zákulisní šuškanda, tak uvidíme, co nakonec uvidíme. A kde. 😉

2 komentáře: „Toyota GR Corolla: do prodeje už za rok. Nebude mít tříválec!

  • takze to asi nebude uplne to samy po cem tesknili… ale i tak dobry, jak se toyota sbira co se sportovnich modelu tyce

    • Už teď jich má nejvíc ze všech japonských značek, což nebývalo…

Komentáře nejsou povoleny.