Novinky

Toyota vydala varování „Do Not Drive“ pro 50 000 aut z počátku milénia

Vypadá to, že patálie s vadnými pyrotechnickými patronami snad nikdy neskončí. Toyota vydala v USA varování, aby lidé přestali jezdit se svými auty a aby co nejrychleji auta dostali do servisu kvůli výměně patron. Týká se přibližně 50 tisíc modelů Corolla (MY2003-2004), Corolla Matrix (MY2003-2004) a RAV4 (MY2004-2005). U modelů Corolla je třeba vyměnit patrony airbagů spolujezdce, u RAV4 zase těch na straně řidiče. Svolávačka se týká pouze amerického trhu, ale jak je vidět, může k dalším stále docházet kdekoli.

Automobilkám výměnu komplikují nezodpovědní zákazníci, kteří mnohdy i celá léta ignorují výzvy k návštěvě servisu (přiznávám, také mi to trvalo asi půl roku…), vyhlášení Do Not Drive je krajním řešením, k němuž se mohou uchýlit. Vadné pyrotechnické patrony Takata, jejichž recall zajistil výrobci bankrot, zabily celosvětově více než 30 lidí, z toho 26 právě v USA.

Jeden myslel na “Toyota vydala varování „Do Not Drive“ pro 50 000 aut z počátku milénia

  • Fakt to někoho zabilo nebo je to jen hysterie á la benzínové čerpadlo nebo na co se to v Japonsku teď vymlouvaji ti, co se nevěnují řízení?

Komentáře nejsou povoleny.