Novinky

Nissan: sportovní modely Z a GT-R v Evropě asi skončí

Nissan by měl koncem tohoto měsíce zveřejnit plán, jak v následujících třech letech sníží náklady o 2,8 miliardy dolarů ročně a vzhledem k tomu, že se do budoucna zaměří pouze na USA, Čínu a Japonsko, je samozřejmé, že nejvíce se bude škrtat v ostatních regionech – a to bohužel včetně Evropy. Agentura Reuters zjistila, že dříve avizovaný důraz na SUV a crossovery (a užitková vozidla, převzatá od Renaultu) bude mít poměrně zničující vliv na všechny ostatní modely. Tedy ne, že by se to nedalo očekávat, ale byl jsem v tomto ohledu asi zbytečně velký optimista.

Zatím to sice není oficiální, ale měli bychom se prý rozloučit s pick-upem Navara, ale také s oběma sportovními modely 370Z a GT-R. A z toho logicky vyplývá, že se k nám nepodívá ani nová generace 400Z. Celá nabídka bude založena na modelech Qashqai, Juke, X-Trail a doplněna o elektromobily Leaf a Ariya. Budeme rádi, jestli v portfoliu vydrží micra…

Jeden myslel na “Nissan: sportovní modely Z a GT-R v Evropě asi skončí

  • dle me se kazda automobilka na evropu vykasle… mozna koncern ne, ale vsechny neevropsky jo… dyt je to peklo tu neco prodavat.

Komentáře nejsou povoleny.