Novinky

Nissan mění v USA strategii, elektromobily jdou stranou

Nissan se nedávno rozhodl o půl rok pozdržet výrobu nového elektrického sedanu pro Ameriku a nyní vyšlo najevo, že automobilka musí v USA výrazně změnit strategii. Přestože by BEV sedan made in US situaci značky na poli elektrifikace vylepšil (Leaf a Ariya nedosáhnou na federální dotace), to není to, k čemu se Nissan upíná.

Teď musí urychleně vymyslet, jak do Ameriky dostat… hybridy! Toyota a Honda (ale i další značky) zažívají masivní nárůst zájmu o hybridy a Nissan v USA nenabízí ani jeden. Prioritou tedy nyní je, mít co nejdříve (hybridně) elektrifikované všechny klíčové modely – Sentra, Rogue, Kicks, Altima a Pathfinder. Nissan samozřejmě má hybridní systém e-Power, ale nenabízí jej v Severní Americe a tudíž není k dispozici pro většinu výše zmíněných aut, s výjimkou rogue a kicksu, takže to asi chvíli potrvá.

Druhou věc, kterou Nissan potřebuje, je zvýšení prodeje cenově dostupných modelů. Hlavním problémem je v tomto případě řídká prodejní síť, takže automobilka bude zřejmě hledat nové partnery.