Novinky

Nissan Rogue 2024: facelift pro X-Trail

Nissan X-Trail se v Evropě neprodává ještě ani rok a jeho americká verze pojmenovaná tradičně Rogue už dostala facelift pro druhou část životního cyklu. Nic neukazuje lépe, jak velké zpoždění model v Evropě (ale i Japonsku) nabral. Je téměř jisté, že stejné změny dostane v blízké době i náš x-trail, tak se pojďme podívat, co je nového.

Facelift se týká v první řadě přídě, která dostává novou verzi masky V-Motion, jakou mají i ostatní novinky Nissanu a pozměněný je i design nárazníku. Změnami prošel i zadní nárazník a svítilny a vizuální změny doplňují nové designy 18″ a 19″ kol. Rogue bude také možné objednat v nových barvách Deep Ocean Blue Pearl, Baja Storm a Everest White Pearl. V kabině si nelze nevšimnout nových barevných kombinací čalounění a radikálního zvětšení obrazovky infotainmentu (u vyšších verzí výbav) na 12,3″. Uvnitř pracuje úplně nový systém Google built-in. Ostatní novinky už jsou jen drobnosti ve specifikacích výbav.

Technika americké verze zůstává beze změn, už vloni nahradil atmosférickou dvaapůlku tříválec 1,5 l s variabilní kompresí VC-Turbo, jenž přinesl o 11 % větší výkon a o 24 % větší točivý moment (204 k a 305 Nm). Je zkombinován s vylepšenou převodovkou CVT.