Novinky

Mitsubishi začíná vyvážet crossover XForce

Mitsubishi představilo asijského nástupce modelu ASX, malý crossover Xforce už vloni v létě, ale doposud se prodával pouze v Indonésii, kde se v továrně Mitsubishi Motors Kurama Yuda Indonesia (MMKI) exkluzivně vyrábí. To ale už teď neplatí, minulý týden byl za přítomnosti tamních, ale i japonských úředníků a samozřejmě zástupců automobilky v přístavu Tanjung Priok slavnostně zahájen export modelu. Mitsubishi Xforce se bude nejprve nabízet ve Vietnamu, následovat budou další země regionu ASEAN, ale i Afrika, Blízký východ a Střední a Jižní Amerika. Japonská média také spekulují, že se objeví i na JDM, ale Tři diamanty to zatím nepotvrdily (ale ani nevyvrátily 😉 ).

Mitsubishi Xforce se vyrábí s jedinou variantou pohonu – atmosférickou benzinovou patnáctistovkou DOHC o výkonu 105 k při 6000/min a točivém momentu 141 Nm při 4000 otáčkách, roztáčející přední kola prostřednictvím převodovky CVT.

Mimochodem, když už je řeč o Mitsubishi – automobilka také oznámila, že vbrzku představí střednědobý, pěti- až sedmiletý plán pro USA, jenž zahrnuje nejen „vyplnění mezer v nabídce“, ale i přepracování strategie automobilky i způsobu, jakým dealeři prodávají tyto automobily. No a Evropa? Zeptejte se v Renaultu…