Novinky

Honda Civic: VTEC Turbo v policejních službách

U nás nehrozí, že by policie používala hondy, pokud to tedy nejsou motorky a ani v této oblasti se myslím teď moc nedaří. V Asii je situace jiná, ale i tak mám pocit, že je to vůbec poprvé, co vidíme policejní auto na bázi aktuální 11. generace Hondy Civic FE. Sedan nese zbarvení Malajsijské královské policie (PDRM) a měl by být (prozatím) jeden z pěti dodaných. Civic má na co navazovat, od roku 2020 slouží v ve flotile malajsijské policie 425 exemplářů minulé generace.

Není známo, jestli má auto kromě polepů, majáků a vysílačky nějaké další úpravy, ale minimálně v oblasti pohonu je sériové, to znamená, že pod kapotou pracuje motor 1.5 VTEC Turbo s výkonem 182 k při 6000 otáčkách a točivým momentem 240 Nm v rozmezí 1700-4500/min. Zkombinován je s převodovkou CVT.

3 komentáře: „Honda Civic: VTEC Turbo v policejních službách

  • No tak kdybych vlastnil automobilku jako je Honda tak bych nikdy nedovolil aby se auta této automobilky prodávali do taxislužeb nebo do státních služeb. Image je image. Těch pár set aut se v prodejích neprojeví a globálně už vůbec.

    • Zajímavé, auta ve státních službách jsou vnímána spíš jako prestižní záležitost, než něco potupného. Byznysově to většinou moc zajímavé není, protože jsou ceny stlačeny na naprosté minimum. A někdy i pod něj. 😉

      • Právě proto. Nikdo nechce prodávat bez náležité marže. A nebavíme se tady přece o vládních limuzínách. To je určitá prestiž.

Komentáře nejsou povoleny.