Novinky

Nissan Navara N-Trek Warrior: ještě drsnější pick-up

Nedá se nic dělat – pick-upy jsou sice primárně pracovní auta, ale dneska už nikdo nechce žádný holobyt, takže vznikají i stylovější verze, které mnohdy terén za celý život ani neuvidí, přestože jsou v jeho zdolávání ještě schopnější, než výchozí varianty. Do tohoto elitního klubu, který dnes reprezentuje hlavně Ford Ranger Raptor, míří nyní také Nissan Navara N-Trek Warrior.

Bohužel to není přímo projekt Nissanu, modifikace zajistila společnost Premcar, ale v prodejní a servisní síti japonské značky se bude normálně nabízet a udržovat – bohužel pouze v Austrálii a na Novém Zélandu. Výchozí verzi je Navara N-Trek Dual Cab 4WD, u níž byla provedena celá řada úprav.

Pružiny mají měkčí charakteristiku při prvotním propružení a tlumiče jsou delší, takže se auto bude lépe vyrovnávat s krátkými nerovnostmi. Sedmnáctipalcová černá kola obouvají terénní pláště Cooper AT3 o rozměru 275/70 a světlost pick-upu šla nahoru o 40 mm. Navara N-Trek Warrior má také přepracovaný přední nárazník, výrazné plastové lemy blatníků, masivní prahové nášlapy, rám za kabinou, spodní ochranu motoru a LED světelnou rampu v masce chladiče.

Vzhled dotváří oranžové dekory na karoserii v kombinaci se stejně barevným prošíváním v kabině, kde samozřejmě nechybí nic ze současných vymožeností v oblasti infotainmentu. K pohonu slouží 190koňový twin-turbodiesel 2,3 l s točivým momentem 450 Nm, zkombinovaný buď se šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým automatem.