Novinky

Honda N-BOX: kolekce příslušenství Honda Access

Honda v létě představila novou generaci kei modelu N-BOX, už bezmála deset roků nejprodávanějšího auta na japonském trhu (od roku 2011 více než 2,3 milionu kusů) a protože se jeho majitelé tím pádem nejspíš budou potkávat na silnici poměrně často, neuškodí nějaká ta individualizace. Kromě stylingových úprav od Mugenu jsou k dispozici také originální doplňky od divize Honda Access.

Honda Access se věnuje zevnějšku jen minimálně, k dispozici je jeden (retro)design litých kol, domečky mlhovek v barvě karoserie, bronzové kryty zrcátek a ochranné lišty a zadní nárazník, kompletně lakovaný v barvě vozu. Vyřádit se ale majitelé N-BOXů mohou v kabině. K dispozici je několik barevných kombinací plastů, čalounění a koberečků. Pokud vás překvapuje, že i luxusnější verze hond v Japonsku mají místo obrazovek infotainmentu odkládací schránky, majitelé mají široké možnosti volby jednotek, kromě aftermarketových značkových lze pořídit přímo od Honda Access i produkty Gathers Series, což je vlastní značka Hondy pro palubní elektroniku, tu ale automobilce dodávají renomované japonské firmy, takže jednou je to Pioneer, jindy Alpine, Sony, popřípadě Panasonic.

A nejen infotainment, kei krabičku lze vybavit i zábavním systémem pro zadní sedadla s 12,8″ obrazovkou. To najdete v Evropě spíš u luxusních modelů nejvyšších tříd… Luxusnější verze Custom má v portfoliu několik variant koženkového čalounění, středovou opěru se schránkou (ano, i takové prvky se na JDM připlácí), stejně jako za ambientní osvětlení nebo iluminace odkládacích schránek. Custom verze také mohou mít spoustu chromových doplňků karoserie, včetně klik dveří. Koupit lze i bezdotykové otevírání posuvných dveří a spoustu dalších příjemností.

Ačkoli vzhledově nový N-BOX nepřináší žádnou revoluci, má vylepšené deformační zóny, odhlučnění kabiny, přepracované přímější řízení s lepší zpětnou vazbou a citlivostí ve vyšších rychlostech. Vyšší kvalitu mají materiály v kabině a v neposlední řadě se zlepšil výhled z auta díky nižší palubní desce. Je to prostě spousta novinek, které mají autíčku zajistit i nadále vedoucí pozici, hlavně před dotírajícím Suzuki Spacia.