Novinky

F1 2019 Mexiko: Red Bull se porazil sám

Trať v Mexico City je jedna z těch, která Red Bullu vyhovuje v kalendáři nejvíc a potvrdilo se to i letos v kvalifikaci – Max Verstappen ji dost jednoznačně vyhrál a nezklamal ani Alex Albon pátým místem. Jenže Velký Max se v poslední době zaobírá asi víc tím, jestli mu u jiného top týmu nenabídnou lepší peníze, popřípadě pindáním, že auto nesplňuje jeho představy a že je asi nesplní ani příští rok a pole position si zkazil sám už v závěru kvalifikace, kdy pod žlutými vlajkami nezpomalil. Takže dostal trest a na roštu spadl o tři místa.

Karma ho dostihla tradičně už v prvním kole, kdy při souboji s Hamiltonem vyjel z trati a propadl se a v pátém kole, kdy se poměrně snadno dostal přes Bottasův mercedes, si poškodil o jeho přední křídlo pneumatiku. A další závod v haj… čudu. Po ráfku se dobelhal do boxů se strašidelnou ztrátou a zbytek závodu absolvoval na jediné, nejtvrdší sadě kol. Co naplat, že předjel prakticky vše před sebou a nakonec skončil šestý, mohl vyhrát – a vinit může jen a pouze sebe, protože auto na to měl.

Od letní přestávky je platnějším členem týmu nováček Albon. Po startu se probojoval na třetí místo a dokázal se držet obou Ferrari, jenže pak Red Bullu nevyšla strategie a místo toho, aby undercutem na čerstvých gumách ohrozil vedoucí dvojici, zasekl se za mclarenem. Ne svou vinou tedy nakonec skončil až pátý. On by tam nejspíš skončil i tak, ale mohl se o body více poprat a Ferrari a Mercedesu to trošku znepříjemnit.

Formu z kvalifikace v podobě 9. a 10. místa v závodě nepotvrdilo Toro Rosso, Gasly i Kvyjat se opět většinu závodu plácali ve druhé desítce, i když nakonec do cíle dojeli tak, jak startovali. Jenže Kvyjat manévrem ve stylu amerických policajtů v posledním kole vyautoval jednoho z renaultů, za což si vysloužil penalizaci a na bodech nakonec skončil jen Gasly (9. místo). Doufám, že Kvyjatova sezona u Toro Rosso je letos poslední…

PJezdecStájČas/ztrátaKolaBody
Lewis HamiltonMercedes1:36:48.9047125
Sebastian VettelFerrari1.7667118
Valtteri BottasMercedes3.5537115
Charles LeclercFerrari6.3687113
Alexander AlbonRed Bull21.3997110
Max VerstappenRed Bull1:08.807718
Sergio PérezRacing Point1:13.819716
Daniel RicciardoRenault1:14.924714
Pierre GaslyToro Rosso1 kolo702
10 Nico HülkenbergRenault1 kolo701
11Daniil KvyatToro Rosso1 kolo70 
12 Lance StrollRacing Point1 kolo70 
13 Carlos Sainz Jr.McLaren1 kolo70 
14 Antonio GiovinazziAlfa Romeo1 kolo70 
15 Kevin MagnussenHaas2 kola69 
16 George RussellWilliams2 kola69 
17 Romain GrosjeanHaas2 kola69 
18 Robert KubicaWilliams2 kola69 
– Kimi RäikkönenAlfa Romeo 58 
– Lando NorrisMcLaren 48

5 komentářů: „F1 2019 Mexiko: Red Bull se porazil sám

  • Měl by se Verstapen probrat. Od Belgie, když do týmu přišel Albon, vyjezdil jen 39 bodů. Albon jako úplný nováček má od Belgie 58 bodů. Není sice tak rychlý jako ostatní ve špičce, ale na první sezónu to není špatný.

    • souhlasím, ale stejně je Max prostě na svůj věk dobrej. Kvyat udělal chybu a stálo to body, to tak je. Doufám, že si ho nikdo nepřetáhne jinam. No a hodnocení závodu kam přijelo za víkend na 350tis. lidí, no asi tak… strategická nuda. Nechápu jak si stratégové mohli nemyslet, že bílá sada nevydrží při teplotách tratě i celej závod…asi tak. Bývalý stadión s 30tis. fanoušky byl super o tom žádná. Atmosféra byla. Závod nic moc.

      • Doufám že Maxe si nikdo nepřetáhne jinam ?

  • Jak jsem psal minule, Max by mel zkusit vynechat prvni kolo. Co je platne, ze je rychly, kdyz ztratu, kterou svou blbosti nabere v prvnich par zatackach pak uz nema kde dohnat. Pokud teda rovnou neskonci.

    Albon je slusnej, je videt, ze se snazi a ze vymena za Gaslyho byl spravny krok. Gasly sam mi prijde lepsi v beckovem aute a Kvjat, toho jsem domu posilal uz nekdy zacatkem sezony a nic se na mem nazoru nezmenilo… Jsem zvedav, koho sezenou na pristi sezonu, Sainz by byl fajn.

  • tak aspon mame radost, ze Honda v tom neni za brzdu. Pohon zjevne funguje slusne, sasko taky neni spatny. To je pozitivni.

Komentáře nejsou povoleny.