Novinky

Mugen upravil Civic X: jak se mu to povedlo?

Když se poprvé ukázala Honda Civic X. generace, říkal jsem, že to bude auto, které způsobí tuningovým firmám spoustu vrásek. Už sama Honda jej dotlačila po stránce designu na limit (podle mnohých dokonce za) a na úpravce tak už moc práce nezbývá. Bezradnost předvedl dokonce i specialista Mugen, jehož studie RC20GT se vůbec nepovedla, ale koneckonců – je to jenom koncept. Současně s ním však Mugen představil také komerční kit pro standardní verze Civicu 5D. A ten není vůbec špatný.

Mugen se totiž spokojil pouze s lipem předního nárazníku, karbonovou lamekou masky chladiče a plastovými nástavci nárazníku, které zvýrazňují boční zaslepené kapsy (ty bych si asi s klidem odpustil). Prahy dostaly vkusné nástavce a zádi přibylo střešní křídlo. Zadní nárazník je vybaven difuzorem s dvěma centrálními koncovkami výfuku a bočními spoilery. K tomu si lze přikoupit i 19″ kola s pneumatikami 235/35, použitá už na RC20GT. Osobně si myslím, že se k Civicu X nehodí, ale někomu se možná budou líbit.

Interiér lze zkrášlit novým startovacím tlačítkem s logy Mugen, koberečky a hliníkovými pedály. Mugen pro hondy zpravidla nabízí i další úpravy, jako jsou sportovní podvozky a komponenty brzdy, momentálně však není známo, jestli bude totéž k dispozici pro Civic X.