Novinky

Datsun 240Z: tuning, jak má být

Podívejte se na pečlivě na úvodní obrázek. Krásný, sériový Datsun 240 240Z, co říkáte? Tedy, skoro sériový. Ehm, vlastně docela dost upravený, jen to není na první pohled poznat. Tohle auto se objevilo v pořadu Jay Leno´s Garage a jedná se o fantastickou ukázku tuningu, respektujícího styl i éru výchozího modelu.

Datsun 340Z dostal snížený podvozek, vkusně rozšířené blatníky ukrývají širká límcová kola, lehce modifikovanému přednímu nárazníku přibyl přední spoiler a lip a prahové lišty. Interiér byl přepracován do podoby závoďáku ze sedmdesátých let, tedy až na ten digitální displej místo přístrojů a volič sekvenční převodovky. Zmizelo čalounění a koberce a naopak přibyla karbonová skořepinová sedadla a ochranný rám.

A pak je tu motor – původní 2,4litrový šestiválec, jenž dal autu jméno, nahradil jeho majitel Dominic Lee dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem SR20 o výkonu 430 koní. Ten byl v autě uložen co nejvíce vzadu, kvůli rozložení hmotnosti. Ta se mimochodem oproti sérii snížila skoro o 150 kg, takže tahle 240Z bude asi docela upalovat.