Novinky

Mugen: karbonová kapota pro Civic Type R (FK8). NOVÉ FOTO!

Mugen nabízí už od konce loňského roku povedený (no dobře, ten podivný zadní difuzor… 😉 ) úpravu pro současnou generaci Hondy Civic Type R, na kterou jsme čekali od představení prototypu téměř rok. Japonský úpravce už při představení setu slíbil, že jej doplní ještě sportovním výfukem, karbonovým zadním křídlem a kapotou za stejného materiálu. Nyní se představuje ten posledně jmenovaný díl.

Mugen prezentuje celokarbonovou kapotu na speciálním videu, takže zbývá doplnit to poslední – cenu. Tento díl stojí v Japonsku strašidelných 1 100 000 jenů, což je přibližně 242 tisíc korun(!). Za tato peníze dostanete v aerodynamickém tunelu optimalizovaný tvar, jenž účinně odvádí nadbytečné teplo z motorového prostoru a přitom jej chrání před dešťovou vodou. Kapota se dodává opatřená transparentním lakem.

Mimochodem – zmíněné karbonové zadní křídlo už je v nabídce zařazeno také a to za neméně stresujících 990 tisíc jenů (218 tisíc korun), zatímco sklolaminátová alternativa přijde na méně, než třetinu (66 tisíc korun). A když už jsme v tom – za výfuk (bez svodů) zaplatíte v Japonsku v přepočtu 143 tisíc korun.