Novinky

Honda: velká svolávací akce se týká 10 modelů. Závada je identická se Subaru

Asi vám neuniklo, že se Subaru v poslední době potýkalo s několika problémy, týkajícími se palivových čerpadel (ten poslední byl takový trochu kuriózní). Takže příznivce japonských aut určitě potěší, že už v tom Plejády nejsou samy. Teď se problémy s palivovými čerpadly objevily u Hondy a to v rozsahu, srovnatelným snad jen s (ne)dávným průšvihem s vadnými pyrotechnickými patronami airbagů Takata. Ne snad co do celkového počtu případů (celosvětově není počet znám, ale v USA se týká naštěstí jen necelých 140 tisíc aut), ale pokud jde o počet dotčených modelů.

Problémy s čerpadlem má 10 modelů modelových roků 2018-2020 od Jazzu po NSX – u Hondy je to Jazz/Fit, Civic 5D, Civic Type R, HR-V a Accord, u Acury se týká modelů RLX, RLX Sport Hybrid, RDX a NSX. A čeho se problém týká? Věřte nebo ne, ale je stejný jako nedávno v případě Subaru, téměř jistě se jedná o stejného dodavatele.

Rotor čerpadla může působením vysoušení svrchního materiálu benzinem popraskat a vnitřní materiál rotoru s nízkou hustotou do sebe absorbuje benzin, což následně může vést k deformaci dílu. Vadné rotory budou v rámci svolávací akce vyměněny zdarma za nové díly.