Novinky

Offroad Godzilla 2.0: Nissan GT-R jako crossover!

Dnes se auta všech kategorií mění na crossovery – SUV, MPV, kombíky, hatchbacky, ale i kabriolety. Je zvláštní, že se to zatím vyhýbá supersportům. 😉 Proboha, to není návod, spíš úlevné konstatování. 😀 I když pokusy už tady byly, první seriózní asi Italdesign Parcour, kterým toto designcentrum zřejmě chtělo vzbudit zájem Lamborghini. Takové auto by dávalo smysl – mnoho boháčů dnes pochází z rozvojových zemí, kde není silniční infrastruktura vždy na nejvyšší úrovni – a možná by usnadnilo život spoustě sportovních značek, které dnes nezažívají zrovna prodejní žně (pokud neprodávají SUV).

Ale situace je taková, že žádný sériové vyráběný super-crossover zatím neexistuje. Teď si ale jeden takový vyrobili z Nissanu GT-R. Jmenuje se Godzilla 2.0 a autorem je společnost Classic Youngtimers Consultancy. Milé GT-R má všechno, co správný crossover má mít – plastové lemy blatníků, zvýšenou světlost a na střeše zahrádku s rezervním kolem a světelnou rampou. Navíc přidává maskovací dekory karoserie a LED světla v předním nárazníku …a pohon všech kol, jaký hned tak nějaké SUV nemá. 😉

Světlost GT-R byla zvýšena kombinací změn na podvozku a pneumatik se zvýšeným profilem, dvě turby přeplňovaný V6 3,8 l má po blíže nespecifikovaných úpravách výkon přes 600 koní. A nejlepší na tom je, že je na prodej – požadovaná suma činí 95 tisíc euro, tedy 2,54 milionů, při současném děsivém kurzu koruny.

Jeden myslel na “Offroad Godzilla 2.0: Nissan GT-R jako crossover!

  • to video je teda pekne nudny… ale jako nejaky rallye style car to neni uplne blby, jestli to umi pelasit jako nejaky Subo WRC… by mohl byt fun. Ale to bych radsi upravil to Subo.

Komentáře nejsou povoleny.