Novinky

Toyota zatím neplánuje žádný hot-crossover

Toyota letos vzbudila spoustu pozornosti s hot-hatchem GR Yaris a protože je pověstná tím, že každou techniku dokáže maximálně zužitkovat, nabízela se otázka, jaký model ještě dostane Gazoo recept na malý sporťák. Hlavným kandidátem by byl samozřejmě crossover Yaris Cross s identickým základem, jehož možnou podobu ukazují rendery v galerii od nezávislého grafika.

Vzniklá Toyota GR Yaris Cross by se tak zařadila mezi stále populárnější hot-crossoveůasi,m ry, zastupené v subkompaktní třídě modely jako Ford Puma ST, Hyundai Kona N, VW T-Roc R nebo Audi SQ2. Jenže nezařadí. Na téma GR Yaris Cross byl dotázán šéf marketingu Toyoty pro Austrálii a místo diplomatické odpovědi ve stylu „nic nevylučujeme“ přišla naprosto přímá odpověď – GR Yaris Cross bohužel není v plánu.

Jedinou možností vylepšení Toyoty Yaris Cross tak bude prozatím pouze pořízení styling paketů GR Parts od TRD nebo Modellista. Ale nebojte se, tento stav se může klidně změnit, je však otázkou, jestli je na takový model místo v evropském portfoliu…