Novinky

Nissan 370Z vyprodán. I když se moc neprodává…

Největší odbytiště sportovních aut na světě, USA se obrací k Nissanu 370Z zády. Minulý měsíc se objevila zpráva, že se zetek prodává méně, než GT-R a důvod je jasný – čekání na nové Z (ano, Z, auto sae nejspíš nebude jmenovat 400Z, jak se předpokládalo, ale prostě Nissan Z), které nám Nissan už nějakou dobu servíruje v podobě prototypu Z Proto. Jenže Z se začne prodávat až někdy v polovině příštího roku a Nissan se ještě zkraje toho letošního dušoval, že 370Z zůstane ve výrobě až do doby, než půjde na trh nástupce.

Jenže teď to vypadá, že by zájemci o pořízení 370Z na poslední chvíli mohli mít smůlu. Nissany 370Z jsou totiž momentálně (již) vyprodané – na skladě žádné nejsou a na dotazy médií, zda výroba pokračuje i nadále, automobilka nereaguje. Je tedy možné, že oficiálně bude Z v prodeji minimálně do konce běžného cyklu, tedy do léta, ale ve skutečnosti je už nyní vyprodán a další vozy se nejspíš už vyrábět nebudou. Ale zákazníků, kteří by koupili 370Z, nejspíš stejně bude naprosté minimum. Jsem přesvědčen o tom, že si každý rád rok počká. Nebo možná i déle, Nissan (400)Z má potenciál, vytvořit zpočátku pořadníky s docela dlouhou čekací lhůtou. 😉

Nissan Z nabídne kromě atraktivního designu motor V6 3.0 twin-turbo z Infiniti Q60 Red Sport (VR30DDTT) v kombinaci se šestistupňovým manuálem nebo devítistupňovým automatem od Mercedesu.