Novinky

Acura TLX: facelift pro MY2024

Je to neuvěřitelné, ale aktuální generace sportovního sedanu Acura TLX už má za sebou tři roky existence, takže nastal čas na modernizaci pro zbytek životního cyklu. Nová generace už bude asi elektromobil (pokud zpomalující tempo růstu prodeje BEV nezpůsobí, že Acura nezreviduje plány), tak je potřeba si TLX ještě pořádně užít. 😉 Trošku depresivní začátek článku, já vím. Tak pojďme k tomu příjemnějšímu.

Přesně podle hesla neopravovat, co není rozbité, dostalo TLX asi nejdecentnější lifting v dosavadní historii modelu. Maska chladiče přišla o chromový rámeček, což jí opticky malinko zvětšilo, ale hlavně to vypadá (jako vždycky) lépe. Verze se čtyřválcem mají navíc nový design mřížky, vytvářející zajímavý 3D efekt. Navíc se nějak povedlo ukrýt destičku, kryjící v okolí loga senzory Sensingu, což také pomohlo. K tomu se nepatrně pozměnil tvar otvoru v nárazníku a bočních kapes. Výsledkem je, že už tak dobře vypadající TLX vypadá ještě o chloupek lépe.

…a to je, co se vzhledu týče, opravdu všechno, tedy když nepočítám nové laky Liquid Carbon Metallic a Urban Grey Pearl… a Type S koncovky výfuku pro A-Spec. Acura TLX MY2024 dále zrevidovala výbavy na pouhé tři. Základní verze byla zrušena a její roli přebírá předokolkové Technology. Jeho alternativou je už pouze A-Spec s SH-AWD a sportovním bodykitem, tím nabídka čtyřválcových verzí končí a nad nimi je samozřejmě Type S s přeplňovaným V6. Acura dále zapracovala na odhlučnění, má nová přední boční okna, tlustší koberce a důkladnější izolaci podběhů kol, B sloupků a dveří. Type S dostalo navíc systém ANC, překvapuje mě, že už ho nemá dávno.