Novinky

Nissan GT-R T-Spec: nové limitky pro MY2022

Nissan představil v Japonsku supersportovní GT-R pro modelový rok 2022. Auto jako takové zůstává beze změn, ale MY2022 přináší hned tři limitované edice – GT-R Premium Edition T-spec a GT-R Track Edition Engineered by Nismo T-spec jsou určeny pro JDM, limitka GT-R T-spec má namířeno do USA. Tak se pojďme podívat, co Nissan přichystal.

Nissan GT-R Premium Edition T-spec vznikne ve stokusové sérii a specifikace zahrnuje karbonkeramické brzdy, karbonový zadní spoiler, speciální bronzový kryt motoru, loga edice a dvě nové barvy, určené exkluzivně pro T-spec – Midnight Purple a Millennium Jade. Auto má také blíže neupřesněné změny podvozku a nové barevné a materiálové kombinace interiéru. Cena začíná na 15 904 900 jenů a připlatit si lze mimo jiné za bronzová kola Rays.

Nissan GT-R s dlouhým označením Track Edition engineered by NISMO T-spec vznikne také ve stokusové sérii. Protože Nissan předpokládá velký zájem, o majitelích v obou případě rozhodne losování mezi vážnými zájemci. Nismo výše zmíněnou verzi zinženýringovalo Nismo doplněním karbonové střechy a křídlem ze stejného materiálu. Tato verze startuje na 17 881 600 jenech, což je mimochodem skoro dvojnásobek základní ceny GT-R na JDM (10 828 400 jenů).

K Nissanu GT-R T-spec pro USA zatím nejsou k dispozici fotografie, ale bylo oznámeno, že dostal do vínku stejné barvy karoserie, rozšířené blatníky, zlatá 20″ kovaná kola Rays, karbonkeramické brzdy, karbonové křídlo, zrcátka v barvě karoserie, černé výdechy kapoty a do zelena laděný interiér (Mori Green) v kombinaci kůže a alcantary. Všechny verze mají motor VR38DETT twin-turbo 3.8 l, vyladěný na výkon 572 k a točivý moment 633 Nm. V Americe bude edice nabízena za 138 490 dolarů, počet vyrobených aut nebyl zatím upřesněn, půjde ale o „velmi omezené množství“, říká Nissan.