Novinky

MPV od Lexusu? Jen otázka času

Byly doby, kdy luxusní značky nevyráběly nic menšího, než sedany (a kombi) vyšší střední třídy. Pak vzaly na milost i střední třídu a dnes některé z nich mají své zástupce i v kategorii supermini. A padají i další tabu, jako je třeba nóbl pick-up od Mercedesu na bázi Nissanu Navara, nehledě na to, že u trojcípé hvězdy můžete koupit i minivany tříd R a V. Tak proč by je nemohly prodávat i další značky?

Před lety měla mít luxusní velkoprostorový model japonská Acura, auto na bázi minivanu Honda Odyssey, ale nižší a stylovější. Jezdily dokonce prototypy, jenže pak byl projekt zastaven. A nyní je na tahu …Lexus! Jenže zlatou éru těchto aut nestihla ani Acura, natož Lexus nyní, v USA ztrácí tato kategorie na popularitě na úkor SUV a v Evropě je situace ještě horší, jsou však země, kde se minivany stále těší velké pozornosti zákazníků a to i těch bohatých.

A to je důvod, proč by se měl v blízké budoucnosti objevit velkoprostorový model Lexus …na Filipínách. 🙂 Toyota je na tamním trhu spokojená s prodeji minivanu Alphard, na který se dokonce tvoří pořadníky a vidí prostor pro exkluzivnější verzi značky Lexus pro bohatší zákazníky, kteří by se jejím pořízením současně vyhnuli dlouhým čekacím lhůtám. Není také vyloučeno, že by se Lexus MPV mohlo objevit i na dalších asijských trzích.