Novinky

SEMA 2018: Nissan Titan zachraňuje lidi …i zvířátka

Jasnou jedničkou stánku Nissanu na letošním autosalonu SEMA byl samozřejmě 400koňový 370Z Project Clubsport, ale nestál tam osamoceně. Společnost mu dělaly dva exempláře full-size pick-upu Titan s úpravami, které měly jeden společný jmenovatel – záchranu životů.

Studie Nissan Ultimate Service Titan vychází z produkčního  Titanu XD Midnight Edition Crew Cab, osazeného obřím nafťákem Cummins V8 5.0. Ve spolupráci s jihofloridským Červeným křížem vzniklo záchranářské vozidlo pro místa se špatnou dostupností. Kromě zvýšeného podvozku, terénních pneumatik, světelné rampy, záchranářského vybavení zbarvení a signalizace je titan vybaven nástavbou ložné plochy B&S Customising Lightweight Bed Box.

Nissan Titan ale letos na SEMA zachraňuje i zvířata. Koncept Paws One (fotografie v titulce) byl původně modelem Titan XD Gas Pro-4X a na jeho vzniku se podílela nová nadace Animal Rescue Rigs (ARR), která vznikla na pomoc zvířatům při (a po) přírodních katastrofách. Na rozdíl od exempláře pro Červený kříž nejde jen o studii, příští rok Nissan postaví vůz Paws Two, jenž bude skutečně dán k dispozici zmíněné nadaci. Titan s tlapkou prošel podobnými modifikacemi jako ten lidský, máme tu zvýšený podvozek, off-roadové obutí, majáky a další drobnosti včetně nosiče pro nafukovací člun, umístěný nad ložnou plochou auta. Bude tedy možné zachraňovat zvířata i z vody.