Novinky

Honda WR-V (2024): Elevate pro JDM

Před měsícem jsem psal, že indický subkompaktní crossover Honda Elevate coby budoucí globální model dorazí příští rok do Japonska a teď je to oficiálně potvrzeno. Asi proto, že má abeceda tak málo písmen 😀 , se Elevate pro JDM jmenuje WR-V (Winsome Runabout Vehicle), tedy stejně jako menší crossover pro jihovýchodní Asii a Oceánii. Takže v tom bude časem docela slušný čurbes.

Japonské WR-V se podle očekávání vzhledově neliší od elevate, akorát je volitelně k dispozici spodní bodykit v off-roadovém stylu, který drsně vyhlížejícímu autu docela sluší. Fotky jsou bohužel stále stejně mizerné. 🙁 Naneštěstí se nezměnila ani technika, spekulace ohledně hybridu se nepotvrdily, tedy minimálně pro modelový rok 2024 a WR-V bude mít pouze atmosférickou patnáctistovku i-VTEC v kombinaci s převodovkou CVT a pohonem předních kol. Parametry zatím nejsou, ale asi není důvod, aby byly jiné, než indických 121 k a 145 Nm.

Absence hybridu je špatná zpráva především pro nás, protože nic bez i-MMD už sem Honda nikdy vozit nebude. Tak doufám, že e:HEV verze bude mít jen menší zpoždění a že zase nedošlo k přehodnocení plánů. O exportu aut z Indie do Evropy se totiž už mluví nejméně tři roky, jen tehdy nebylo úplně zřejmé, jaká auta by to měla být. Prodej Hondy WR-V bude v Japonsku zahájen na jaře příštího roku.