Novinky

Nissan Xmotion Concept: budoucnost značky je hranatá

Nissan se na právě zahájeném autosalonu NAIAS v Detroitu pochlubil se studií Xmotion. Mělo by se jednat o velmi důležitý koncept, podle tvrzení automobilky totiž ukazuje budoucí směr vývoje designu pro další roky. A to je skvělá zpráva, protože to vypadá, jako by se vrátil prapůvodní x-trail – xmotion je drsný, hranatý a vyzývavý. Oproti současným SUV modelům Nissan se jedná o poměrně zásadní proměnu, která je zároveň návratem k SUV kořenům značky. Palec nahoru.

Rozměry studie Xmotion nejsou známy, ale „od oka“ je to trošku větší x-trail, čemuž odpovídá i konfigurace interiéru s uspořádáním 4+2 míst ve třech řadách, přičemž druhá a třetí řada je kvůli lepšímu výhledu všech pasažérů usazena výš, než ta vpředu. Interiér samotný je poněkud futurističtější, než karoserie, vytvořili jej především z cedrového dřeva, karbonu, kůže a samozřejmě displejů (včetně jednoho místo zpětného zrcátka) a trošky plastů, což vytváří docela noblesní komplet.

2 komentáře: „Nissan Xmotion Concept: budoucnost značky je hranatá

  • Někde jsem četl, že by to měla být nová Xterra – ta byla drsná jak šmirgl a tenhle koncept tomu odpovídá. Brácha měl tu nejdrsnější verzi a na SUV mě to dokonce i bavilo. Super zvuk (4.0 V6 240 hp), slušně se to hýbalo a to i přes to, jaký to byl tank (váha ke dvoum tunám). Opět, uvidíme, co z toho vypadne do série. Nicméně se budu muset někde podívat, co na NAIAS ukázali „domácí“ a Evropa, protože takhle se zdá, že to můžou zabalit a Japoncům se daří.

    • Že by renesance „staré gardy“? Toyota zase prý uvažuje o 4Runneru. Dávalo by to smysl, SUV jsou v kurzu a každá vyplněná škvíra dobrá.

Komentáře nejsou povoleny.