Novinky

Honda Inspire: utajený koncept z Pekingu

Honda před autosalonem v Pekingu slíbila představit dvě novinky, ale trošku překvapivě médii proběhla pouze jedna – koncept elektrického crossoveru Everus. Ale co se stalo s tou druhou? Podle předešlých informací mělo jít o studii nového sedanu s výhledem na brzké zahájení výroby, ale všechny běžné zpravodajské kanály mlčely – a to včetně samotné Hondy… Tak jsem zahájil pátrání. Jak se dalo očekávat, nebylo úplně snadné, ale zadařilo se, takže teď patříte mezi zlomek lidí na planetě, kteří mají možnost ho spatřit, i když kvalita a velikost nalezených fotek není kdovíjaká.

A co že se to před námi v množství všelijkých pekingských novinek ukrylo? Vůz Honda Inspire Concept, jenž bude ještě před koncem roku vyrábět a prodávat společnost Dongfeng Honda pro potřeby čínského trhu. Ano, opravdu Honda Inspire a nebude to jen nějaká ostudná recyklace příznivcům značky dobře známého jména. Inspire totiž donedávna představovalo designově lehce odlišnou, luxusnější verzi sedanu Accord (primárně) pro japonský trh a naštěstí přesně takový bude i čínský inspire.

V Hondu Inspire proměněný Accord X dostal novou příď se specifickou maskou chladiče i nárazníkem. Když si odmyslím cool černé provedení přídě, nejsem si jistý, jestli hezčí (uvidíme, co finální verze), ale minimálně toto řešení skrývá chladič, který jinak nepěkně maskou accordu kvůli absenci výpletu ve spodní části prosvítá. Dále se inspire liší, tentokrát zcela jistě, hezčími zadními svítilnami a masivnějším nárazníkem. Dále tu máme velká kola, tmavá okna, úzká zpětná zrcátka a ozdobnou lištu na bočních dveřích, to vše vzhled vylepšuje.

Jak se inspire bude lišit od accordu technicky nebo výbavou v tuto chvíli není známo, buďme rádi za ty 4 fotky. 😉

3 komentáře: „Honda Inspire: utajený koncept z Pekingu

  • Liftbackovo CC-čkovy Accord. Ale velmi podareny.

  • súhlas, dokonca krajšie auto ako accord!

    • Mně se úplně nezdá ta maska, ale jinak super 😉

Komentáře nejsou povoleny.