Novinky

Honda investuje 2,75 miliardy dolarů do… General Motors!

Vypadá to, že Honda už opravdu našla svého strategického partnera. Společně s konkurenčním americkým koncernem General Motors vyvíjí vodíkovou techniku, novou generaci akumulátorů, pokouší se zavést nové standardy infrastruktury elektromobilů a nyní se obě firmy pustily do dalšího společného projektu.

Honda se zavázala investovat v příštích 12 letech obrovskou částku 2,75 miliardy dolarů do společnosti GM Cruise, což je divize General Motors, zaměřená na vývoj autonomních systémů. Původně nezávislá firma Cruise Automation vznikla od nuly v roce 2013 a o tři roky později ji koupilo GM, údajně za více než miliardu dolarů.

Honda vloni oznámila spolupráci na autonomních systémech řízení se společností Waymo, není však známo, zda pojede v této oblasti na dvou frontách nebo kooperaci s touto společností ukončí a bude se věnovat nadále pouze GM Cruise, ale ať už to bude jakkoli, obě firmy dnes patří ke špičce v oboru.

Úmysl investovat do GM Cruise sumu 2,25 miliardy dolarů oznámil v květnu letošního roku také japonský finanční ústav SoftBank Group, není však známo, zda to má nějakou souvislost s rozhodnutím Hondy, která se vlastnímu vývoji autonomních systémů nevěnuje.

2 komentáře: „Honda investuje 2,75 miliardy dolarů do… General Motors!

Komentáře nejsou povoleny.