Novinky

Lexus LX 570 S: nejlepší SUV od Toyoty

Největší SUV značky Lexus má nový topmodel s označením LX 570 S a překvapivě nikoli v USA. Typ LX 570 s přídomkem S je novinkou pro australský trh a ačkoli možná není zase tak „S“, jak by mohl být, došlo přece jen k určitým vylepšením směrem ke sportovnějšímu projevu. V první řadě jde samozřejmě o vzhled, LX 570 S má výrazný spoiler předního nárazníku, výrazné lamely masky chladiče, masivní nástavce prahů, 21″ kovaná kola, střešní spoiler a zadní nárazník s difuzorem. Vše je zabaleno volitelně do laku Sonic Quartz nebo Starlight Black.

V interiéru mnoho změn není, najdeme tu kontrastní stehování a kovové pedály, doplněné o šedý dekor Shimamoku Grey, určený exkluzivně pro LX 570 S. Nejzásadnější jsou však změny na podvozku, auto má viditelně nižší světlou výšku, ačkoli oficiálně Lexus hovoří pouze o sportovních předních tlumičích, je tedy možné, že jinak došlo pouze ke zkrácení pružin. K pohonu stále slouží motor V8 o objemu 5,7 l, disponující výkonem 367 koní a točivým momentem 530 Nm, zkombinovaný s osmistupňovým automatem.

Jako vrcholná verze řady má samozřejmě LX 570 S také veškerou myslitelnou luxusní i bezpečnostní výbavu, ale to asi v tuhle chvíli není důležité, ani to, že cena začíná na částce 168.089 australských dolarů, což je o 6500 více, než co stál doposud nejvymazlenější LX 570 Enhancement Pack.