Novinky

GR Supra Super GT Concept: vystřídá Toyota Lexus?

Toyota si přichystala na začátek příštího roku velké překvapení. Kdepak, teď nemyslím netrpělivě očekávanou premiéru produkční verze sportovního kupé Supra, i když to s ním má něco do činění. Automobilka oznámila, že na lednové aftermarketové výstavě Tokyo Auto Salon představí studii GR Supra Super GT.

To znamená, že Toyota připravila studii závodního speciálu pro japonský šampionát Super GT! A to by současné mohlo znamenat, že po dlouhých letech v SGT končí Lexus a Toyota tam bude dále pokračovat pod svým jménem. Koneckonců Lexus je jediná prémiová značka v Super GT, soupeři od Hondy a Nissanu závodí sami za sebe. 

Samozřejmě existuje i určitá možnost, že by Lexus zůstal a v Super GT by působily kategorii GT 500 čtyři značky. To se mi však nezdá moc pravděpodobné. Je tu samozřejmě i možnost, že je GR Supra Super GT jen studie a LC budeme na tratích vídat i nadále. Ale supra je samozřejmě z pohledu image i z pohledu obchodního mnohem zajímavějším vozem, takže jeho účinkování v Super GT se jeví docela reálně. A co vlastně můžeme očekávat? Prostě závoďák ve stylu původního GR Supra Racing Concept. 😉