Novinky

Toyota Hiace: novinky pro… minulou generaci

Toyota má od roku 2019 v prodeji už šestou generaci dodávky Hiace (H300), přitom ale stále nepřestala vyrábět generaci pátou (H200), která se portfoliu drží už od roku 2004. Od té doby se změnila jen minimálně a je poměrně častým předmětem úprav různých japonských tuningových firem. Neloučí se ani pro rok 2024, naopak dostává drobná vylepšení.

Toyota Hiace H200 MY2024 dostala ke dvacetinám balíček Earth Color Package, dostupný pro top verzi Super GL s turbodieselem 2,8 l. Nabízí béžový lak karoserie v kombinaci s matně černou maskou chladiče, chromovými zrcátky a klikami, litými koly a nelakovanými nárazníky. Verze pro vozíčkáře má nový držák pro invalidní vozík, jenž usnadňuje jeho zajištění a sanitní verze disponuje systémem ITS (Intelligent Transportation System), jenž přenáší signály do infrastuktury a okolních vozidel, což mu umožňuje bezpečnější a rychlejší jízdu.

Kromě zmíněného turbodieselu se hiace stále prodává s benzinovými motory 2,0 a 2,7 l a to s pohonem předních nebo všech kol. Letitou techniku podporují pouze základní asistenční a bezpečnostní asistenty Toyota Safety Sense. Nabízí se v dodávkové verzi, dále jako minivan, prodloužený mikrobus a mikrobus se zvýšenou střechou.