Novinky

K-Storm: cafe racer z Hondy …Super Cub!

Honda Super Cub je nezpochybnitelná motocyklová legenda – vyrábí se bez přerušení od roku 1958 a vloni přesáhla její produkce metu 100.000.000 vzniklých exemplářů. Ale i přes svou ikonickou povahu je to samozřejmě stále jen obyčejný, levný aniskútr/animotocykl ;-), kterých jezdí miliony, těžko se za jeho řidítky (v Asii, ve vespácké Evropě naoak budete za totálního exota :-D) odlišíte. 

Jenže motocykl K-Storm od thajské firmy K-Speed, to je jiná liga. Z aktuální tamní generace Super Cubu udělali naprosto famózní custom s vizáží cafe racera. Z původní motorky zbyl pouze rám (částečně) , přední světlomet a osmikoňový 109 ccm motor s poloautomatickou převodovkou, vše ostatní je nové, počínaje kapotáží až po oversized kola s karbonovými kryty loukotí a prodlouženým rozvorem.

Řidič běžného (myšleno na evropské poměry 😀 ) vzrůstu asi na steampunkovém mini-caferaceru Super Cub K-Storm bude vypadat trošku zvláštně, ale to nemění nic na tom, že jde o skutečně famózní záležitost. 🙂 Cena nebyla zveřejněna, ale vzhledem ke komplexnosti přestavby a masivní použití karbonu asi půjde o dost luxusní zboží.